Spolja sijaš – iznutra plačeš

Spolja sijaš – iznutra plačeš

Spolja sijaš a iznutra plačeš - Daniela Cukrov

Moja ćerka zna da kaže da sam iz „Titovog doba“, doduše u šali, i nikad zlonamerno, upućujući da je to bilo dosta davno. Što istovremeno znači i to da se zna i minimum mojih godina.

Znaš o čemu pričam?

I ti si iz „Titovog doba“?

Ako da, grlim te i ljubim, iz svih onih osećaja, koje su nam bile dominantne kada smo bile Titove pionirke i omladinke, iz kojih smo postajale mlade žene, supruge, majke, možda već i bake. Iz titula „drugarica“, prešle na titule „gospođa“.

I ne radi se samo o formalnom prelasku – rekla bih da je tu ipak više suštinske razlike.

Na koju smo svaka od nas odreagovale (prilagodile se) kako smo znale i umele, sa više ili manje uspeha, za nas same.

Mislim da je svaka od nas zaslužila da čestita sama sebi na tom putu, ja te barem grlim od srca što si još uvek ovde i nisi odustala od ovog života.

A znam da jesi bila u iskušenju, kada ti se sve činilo da je potpuno van (tvoje) kontrole, da nema smisla, da si nevoljena, da te niko ne razume, ostavljena, napuštena, izdana, i da bi svet bolje funkcionisao, da tebe nema. Znam da si bila toliko puta (ili možda još uvek jesi) ranjavana. I da si ranjiva i dalje, bez obzira što si u međuvremenu, sebe „skockala“ do te mere, da ti mnoge čak i zavide.

Grlim te još jednom što si i dalje tu, i da si pronašla barem mrvu smisla tvog bivanja na ovoj planeti.

A zajedno ćemo pronaći još puno, puno mrva (smisla) koje će voditi, da konačno vidiš sebe kao najexkluzivniji dar, koji uistinu jesi.

Da tvoj sjaj ne bude samo sjajna maska, kojom skrivaš sve svoje boli i razočarenja i sva nedostajanja.

Draga moja ako si do ovde stigla, i ako i dalje u tebi postoji onaj zov „Titovog doba,“ o ljudskosti, ljubavi, drugarstvu, podršci, pomoći drugima, osmehu, pesmi (koja nas je održala, hahaa ), veri (znanju) da je svet lepo mesto i da svega ima dovoljno za svakoga – nemoj sada stati i odustati.

Nema predaje!

Kao one dve žabe, koje su upale u posudu sa mlekom. U prvom momentu su obe bile uplašene za svoju sudbinu/relanost/život. Instiktivno su počele da se koprcaju, plivaju. Ubrzo nakon toga, jedna je u celoj situaciji videla da nema smisla nastaviti, kada će se svakako udaviti u mleku. Druga je bila otvorena da sazna šta je još moguće, sem da se udavi u mleku. I nastavila je da mlatara i dalje.

Ova prva se nakon kraćeg vremena, zaista udavila. Potvdila je svoja uverenja. Ova druga je i dalje nastavila, nije odustala od radoznalosti šta je još moguće, i nakon nekog vremena, od silnog njenog mlataranja, od mleka je nastao puter, i ona je sa lakoćom iskočila iz posude i odskakutala u život.

Ti si ova druga žaba, koja će upravo sada, ako već do sada nisi, dodati u svoju svakodnevnu realnost one promene, koje će u tebi, osvetliti i otopiti i popuniti svaku namrštenost, naboranost, ukočenost, bol, patnju, nedostatak, da taj sjaj kojom sijaš spolja, dolazi pravo iz tvog unutrašnjeg sjaja zadovoljstva, jer živiš Život koji voliš.

Idemo zajedno kroz (i) ovaj proces transformacije, da se zajedno izvučemo iz čaura koje nam više ne služe, i postanemo predivan sjajni Leptir, koji koristi svoja krila, i bivajući u radosnoj slobodi, čini svet lepšim.

Na FB sam u tom cilju, napravila zatvorenu grupu, gde ćemo se osećati komotno, opušteno, podržavano, poštovano i ako te zove da budeš deo procesa, radujem ti se od srca.

A ovo je samo početak!

Nema predaje! Nisi sama! Voljena si i podržavana!

Dozvoli sebi da se u to uveriš!

Prijavi se na moj njuzleter kako bi pratila informacije o radionicama i uživala u posebnim popustima.

Daniela Cukrov

Ne zaboravi da podeliš ovaj prilog sa prijateljima!
No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Uspešno ste se prijavili, hvala!
POSETITE SVOJ INBOX ILI SPAM / JUNK SANDUČE
PREUZMI BESPLATNO
deo iz knjige "Čudesna pitanjca"
Email adrese ne ustupaju se trećim licima ni pod kojim uslovima.