Umor i premorenost od svega

Umor i premorenost od svega

Umorna sam od svega, premorena sam, dosta mi je svega… Verujem da je i kod tebe barem jedna od ove tri izjave, ako ne i sve tri, bila tvoja (više)dnevna izjava. Možda je i dalje prisutna, u kontinuitetu, sa većim ili manjim intenzitetom.

Probala si sa odmorom, dnevnim, vikend, mesečnim, godišnjim…..i možda na kratko i budeš bolje, no vrlo brzo se vratiš na stara stanja. Kao da si u začaranom krugu, u lavirintu bez izlaza. Princeza koja je izgubila svoje moći.

Možda bežiš u tablete i spavanje, ili imaš nesanicu, pa zbog toga u rad i posle-rada-rad, jer misliš da ćeš tada zaspati i odmoriti se – no, rezultati su isti.

Sve više se osećaš jadno, beznadežno, nemoćno, umanjuješ sebe i ne živi ti se. Odrađuješ dane jedno za drugim, sve umornija i premorenija od svega.

Dobra vest je da to stanje može vrlo brzo postati tvoja prošlost!

Oh! Kako?

Tako što ćeš drugačije da pogledaš i vidiš sebe i svoje situacije. Za početak je potrebno DA HOĆEŠ DA VIDIŠ DRUGAČIJE.

Videćeš da najveći problem nije toliko to što se vremenski ne odmaraš dovoljno – već što to odmaranje ne donosi rasterećenje u telu, i oslobađanje od misli koje se vrte u glavi. Taj nedostatak se uvećava, pritisak iznutra raste, nema ispuštanja (otpuštanja) pritisaka, nedostaje onaj ventil kao na expres loncu, i normalno, u jednom momentu dolazi do pucanja sistema.

Zanimljivo je, da se to pucanje dešava u početku na tvom energetskom nivou. Dosta dugo pucanje sistema o(p)staje samo na energetskom nivou, koje ti se pokazuje kroz osećaj bezvoljnosti, besmisla, ne vidiš svrhu svog ustajanja svako jutro, razdražljivost, zatvaranje u sebe, sklanjanje od ljudi, razočaranost u sebe i sve(t) oko sebe, depresija….

Ako tu, na energetskom nivou, ne promeniš nešto, taj pritisak će se u nekom momentu manifestirati na fizičkom nivou. Manje i/ili česte povrede ili problemi sa srcem, bubrezima, pritiskom, plućima, lumbalnim delom…. razne dijagnoze koje pokazuju da je telo ugroženo. Tada je oporavak duži i vremenski i finansijski, i potrebno mu je sa više strana pristupiti.

Šta kada bi svakodnevno radila na tome, da preveniraš pucanje sistema zbog unutrašnjih pritisaka?

A to znači, promena načina života na energetskom nivou.

U prevodu, promena uverenja, stavova, gledišta, misli, reagovanja na situacije, navika, koje si najčešće prihvatila iz okruženja, kao uobičajene i očekivane, bez da si se zapitala da li ti zaista tako misliš, vidiš, osećaš i hoćeš.

ZAMISLI

jutarnje buđenje sa radošću i uzbuđenjem dok se pitaš :
šta danas možeš zabavno da uradiš,
sa kime danas možeš nešto novo da uradiš,
kome danas treba tvoja energija,
kako danas možeš obogatiti svoj život i energetski i finansijski?

Žene koje meni dolaze su one koje su poverovale da postoji i drugačiji načini života od predstavljenih i nametnutih, koju su, po pravilu, sudbinom određeni kao teški i nepromenjivi.

Dolaze mi jer im je dosta dokazivanja koliko vrede, a posebno im je dosta, da ih sa svih strana procenjuju i kritikuju, a sebe večito umanjuju i prekorevaju zbog nečega.

Ono što im ja uradim kao energetski trener je da (kao svaki vrhunski trener), izvučem iz njih maximum potencijala i talenata kojima su darovani. Ne ono što je u tom momentu popularno i ono što svi u okruženju rade, već ono što ONE NAJLAKŠE I SA NAJVIŠE RADOSTI RADE. I onda ih ohrabrim i pokažem KAKO DA KREIRAJU ŽIVOT U SKLADU SA ONIM ŠTO NJIMA IMA SMISLA I ŠTA IM POKREĆE ŽIVOTNU ENERGIJU.

Alati i načini koje ja koristim su zaista jednostavni, i često ih mnogi baš zbog te prejednostavnosti, ne uzimaju za ozbiljno. A dokazano je, kada se koriste, Access Consciousness i Intuitive&success coaching metode zaista imaju moć da promene bilo koji aspekt u našem životu sa kojim nismo zadovoljni : stres, bezvoljnost, pesimizam, bolna stanja, loši partnerski odnosi, loš san, slab imunitet…
Uverićeš se i sama kada ih budeš koristila! Potvrđujem iz svog ličnog iskustva i iz iskustva žena sa kojima radim. Svaka od njih jednako kaže : “Evo krećem ponovo sa pitanjima. Tačno se vidi kada ih ne koristim!”

Kakva su ta pitanja?

Zapravo, jednostavnija nego što pretpostavljaš.
Evo onih najčešće korišćenih :
– Kako može bolje od ovoga?
– Kako ovo može drugačije da funkcioniše?
– Kome ovo pripada, ko mi ovo govori?
– Kako ovo može da bude lakše i radosnije?

Ova pitanja koristiš da bi se maknula iz rupe u kojoj si se zaglavila, a to je moguće tako što na njih ne tražiš odgovor iz mozga, već pustiš da te izbaci iz rupe, da bi se našla na drugačijoj, novoj, stabilnoj platformi.

Jer zapravo, to što si umorna si, premorena i dosta ti je svega, je vrlo često zato što:
1. Živiš život po pravilima i očekivanjima tvoje porodice ili okruženja – ne koristiš svoje talente i svoj potencijal, pokušavaš se uklopiti u sredinu
2. To ti rađa nedostatak životne energije i radosti, jer kako da se raduješ nečemu što tebe ne čini radosnom?
3. A to znači, da si prerasla taj nivo, tvoja duša i telo traže dalji rast i razvoj, traže da pređeš na novi nivo svog življenja

I još nešto veoma bitno :

Može li da veruješ, da imaš ovaj život, da ga svojim postojanjem, menjaš na bolje mesto za življenje?

I ako poveruješ u to, da li ti tada ima smisla da se:

Svaki dan budiš sa oduševljenjem zbog toga što si živa?

Čekam te da zajedno otkrivamo tvoje oduševljenje sobom i životom – izaberi kako ti sada mogu najviše koristiti u tom procesu OVDE

zagrljaj tebi,
Daniela

Ne zaboravi da podeliš ovaj prilog sa prijateljima!
No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Uspešno ste se prijavili, hvala!
POSETITE SVOJ INBOX ILI SPAM / JUNK SANDUČE
PREUZMI BESPLATNO
deo iz knjige "Čudesna pitanjca"
Email adrese ne ustupaju se trećim licima ni pod kojim uslovima.